>İNCİR REÇELİ

>Kayınvalidemin uzmanlık alanı reçel yapmak🙂 Şimdi yapamıyor yaşlandı .Bende tariflerini aldım.Antalyalı oldukları için her çeşit reçel yapıyorlar Turunç,patlıcan,elma vs.vs. Bizde çok reçel yenmiyor .Bende İncir reçelini yapıyorum 4-5 yıldır.Biraz uğraştırıcı ama değiyor.Erkek incir kullanılıyor ve burada (İZMİR) mayıs ayında köylüler getiriyor .Ağaçtan toplanabilir ama sütü alerji yapabilir dikkat edin.

MALZEMELER:
1 kg erkek incir
2 kg toz şeker
karanfil (istenilen kadar )
1 çay kaşığı limon tuzu
1/2 çay kaşığı göztaşı(Zehirlidir dikkatli kullanmak lazım.Göztaşı şeffaf olmasını sağlıyor. )

YAPILIŞI:

İncirleri yıkayıp kurula.Saplarını kesip 3 yerden şişle del (biryerden girip biryerden çıksın 6 delik oluyor.15 dakika haşla suyunu süz.15 dakika göz taşına yatır(incirlerin üzerine gelecek kadar suya göz taşını eritip koy) 15 dk sonra bol suyla 4-5 kere su değiştirerek hafif hafif sıkarak (yırtılmayacak şekilde ) iyice durulayın.Süzgeçe koyup süzülmesini bekle.Bu arada 2 kg şekere 2 su bardağı suyu ilave edip ocağa koy.Limon tuzu ve karanfili ilave edip kaynat.İncirleride ilave edip 1 saat pişirin.Ilıkken kavanozlara al

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s