>MERCİMEK KÖFTESİ

>Birçok yerde mercimek köftesi yedim .Ama ya sert yada yumuşak oluyor .Ölçüsü çok önemli.Bu tarif tam tutuyor.Okuldan kalma tarifim.

MALZEMELER:
1.5 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Su bardağı ince bulgur
1 Su bardağından 1 parmak eksik z.yağı(1 bardak olmasın )
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı biber salçası (salçalarımı ÖNCÜ markası kullanıyorum harika tavsiye ederim)
4 Orta boy kuru soğan
1 Çorba kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı pulbiber(isteğe bağlı)
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet dereotu
6-7 Yeşil soğan(ince doğranmış)
1 Çay kaşığı karabiber
3 Çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Ayıklanıp yıkanmış mercimek 3.5 (ne eksik ne fazla ) bardak su ile ocağa konur.Kaynayınca altı kısılır.Yaklaşık 20 dk haşlanır.Ateşi kapatılıp bulgur konur ve 10 dk kabartılır.Bir tavada z.yağında ince kıyılmış kuru soğan sararıncaya kadar kavrulur. Domates ve biber salçası,tuz kimyon ,kara biber,kırmızı biber ilave edilir.1-2 kere karıştırılıp ateşten alınır çok ince doğranmış taze soğan ,maydanoz,dereotu da mercimekli bulgura karıştırılır.El dayanacak kadar olunca şekil verilip servis tabağına alınır.




AFİYET OLSUN!!!!


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s