>PATLICAN KÖZLEMENİN EN KOLAY YOLU

>Bu yöntemi gülgün yengemden öğrendim .10 dk közleniyor anında hazır salatalarıma bile koyuyorum.Bir restoranda yemiştim marul salatasının içinde köz patlıcan.(Adı köy salatasıydı )Ocağım kirlenmediği içinde çok memnunum :)Heryaptığımda yengemin kulakları çın çın :))

Topan patlıcan alınır.(Orta boy)Güzelce yıkanıp kurulanır.

Baş ve alt kısmından kesilir fotoğrafta görüldüğü gibi.


Üst kısmına üç yerinden bıçak batırılır,çok derin olmayacak
(Buharının çıkması için)


Ocağın teli üzerinden alınıp tam üstüne gelecek şekilde oturtulur.


Ocak yakılır.Altı çok ateşli olmasın.Ben yakınca fotoğrafını çektiğim için harlı oldu.

Yaklaşık 8-10 dakika sonra közleme işlemibitiyor ve ocak kesinlikle kirlenmiyor.Olduğunu anlamak için üzerinden bıçak batırırsanız yumuşaklığından piştiğini anlayabilirsiniz.


Ocaktan alıp ikiye bölün .Kaşık yardımıyla kabuk ile patlıcan çok rahat ayrılıyor.

Bu haftaki patlıcan biraz çekirdekliymiş:) Evet istediğniz yerde kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!!!

This entry was posted in közlenmek, patlıcan. Bookmark the permalink.

One Response to >PATLICAN KÖZLEMENİN EN KOLAY YOLU

  1. >çok güzel anlatmışsın yiyesim geldi:) ne zamandır aklımdaydı yapmak ama ocak kirlendiği için gözümde büyüyor ama bide böyle denemelisevgiyle kal..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s